Galerie

20.11.2012 15:42

www.havenatura.cz

facebook.com/GalerieUNi


Galerie U ní (Have natura s.r.o.)

Na ulici Brněnská 342/16 u židovského hřbitova směrem na Kozí Hrádek je nová výstavní síň v přízemí historického domu. Součástí výstavní síně je kavárna, kde návštěvníci mohou ochutnat víno, kávu a další dobroty. Výstavní síň se v budoucnu neomezí jenom na výstavní činnost, ale také na literární a hudební produkci a nokturna v produkci majitelky výstavní síně firmy HAVE NATURA Ing. Hany Chybové a kurátora a dramaturga PhDr. Štefana Kapičáka.

Společnost Have natura nabízí ve svém sídle v centru Mikulova možnost krátkodobého ubytování v rekonstruovaném apartmánu.
K dispozici jsou 2 lůžka a 3 přistýlky pro celkový počet 2 až 6 osob.
Apartmán má vybavenou kuchyňku mikrovlnnou troubou, toustovačem, varnou konvicí, vařičem a ledničkou.
K hygienickému zázemí patří koupelna s WC a sprchovým koutem.
V letním období je možné využít posezení na dvorku s možností grilování.
K dalšímu vybavení patří televize a WiFi připojení k internetu.

Galerie U Ní

 

 

www.eatartgallery.eu

 

Uprostřed inspirujícího a historického centra Mikulova, v klidné souběžné Kapucínské uličce s Náměstím, se nachází EAT ART GALLERY s penzionem. Zde se spojuje požitek z umění, gurmánství i vína. V nově zrenovovaném objektu se nachází výstavní a požitková galerie pro všechny smysly, atrium, vinný sklep a pension.

V roce 2012 byla EAT ART GALLERY v Mikulově zařazena do seznamu TASCHEN book, The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe mezi nejlepší doporučované restaurace v Evropě (most memorable destination), které stojí za to je navštívit.

Součástí EAT ART GALLERY je restaurace s domácí českou, staročeskou i mezinárodní kuchyní. Lákavé menu je připraveno osobitým způsobem šéfkuchařky a stále nově obměňováno. Připravujeme kulinářská překvapení dle receptů „již zapomenuté“ především české kuchyně, např. Pudingové hody našich babiček, Knedloviny, Kosmatice, Dýňoviny aj. Nejen pro turisty, ale i pro domácí hosty, pořádáme kurzy vaření, workshopy k obnovení zvyků, zhotovení tradičních svátečních pokrmů a dárků.

EAT ART GALLERY se již od roku 2008 specializuje na oblast výstavnické činnosti spojené s EAT-ARTem, pořádá vybrané aktivity v oboru kulinářského umění, organizuje eventy a semináře. Mimo jiné si dala za cíl renesanci tradiční české kuchyně a umělecké pojetí přípravy pokrmů. Kurzy se pořádají pod vedením majitelky galerie Jitky Plesz, která nejen tento obor vyučovala na soukromé Vídeňské umělecké škole (1990-2011).

Jarní pokrmy prezentované Jitkou Plesz

room_champ_02.jpg

 

 

www.galeriekonvent.cz


 
 
Galerie - víceúčelové kulturní zařízení. Vedle výstav obrazů, komorní plastiky, grafik či fotografií zde časem lidé uvidí drobná divadelní představení, poslechnout si budou moci recitaci veršů, či uslyší komorní hudbu.





 
Zpět